Vervaet introduceert „Vervaet Connect“

Vervaet introduceert „Vervaet Connect“

12 januari 2022

Vervaet introduceert Vervaet Connect.

Vervaet-machines die vanaf 2022 worden geproduceerd, zijn standaard uitgerust met het basis Vervaet Connect systeem. Sensoren verzamelen gegevens over de prestaties en de werking van de machine, die automatisch en in real-time worden doorgestuurd en gepresenteerd via een nieuw onlineportaal genaamd MyVervaet (www.my.vervaet.nl). Zowel actuele als historische machinegegevens kunnen via dit gebruiksvriendelijke platform vanaf elke locatie worden geraadpleegd en dankzij de hoge mate van compatibiliteit kan de informatie worden gedeeld met en geëxporteerd naar tal van andere populaire systemen (John Deere, Dacom, Agrarmonitor en meer), waardoor de waarde ervan nog verder wordt vergroot.

De weergegeven informatie:

 • -  Het real-time volgen van de machine

 • -  De operationele status van de machine, inclusief snelheid, motorvermogen, brandstofverbruik en bewerkte hectaren

 • -  De huidige instellingen en parameters met een live weergave van de schermen in de cabine

 • -  De service-informatie zoals brandstoftankniveau en gewerkte uren

 • -  Eventuele waarschuwingen bij problemen of foutcodes

 • -  De historische gegevens van eerder door de machine verrichte werkzaamheden

 • -  Indien gespecificeerd (voor oogstmachines), opbrengstkaarten met verzamelde oogstgegevens die op een veldkaart worden weergegeven

 • -  De toepassingskaarten en totaal uitgereden volume (voor Hydro Trike en Quad)

  De voordelen van het systeem zijn verstrekkend. De eigenaar kan op elk moment alle informatie zien, wat het managen vergemakkelijkt. Dat is een nog groter voordeel wanneer hij met meerdere Vervaet-producten werkt. Dankzij het logboek van eerdere werkzaamheden kunnen parameters zoals brandstofverbruik en prestaties worden geanalyseerd en vergeleken, en waar mogelijk worden verbeterd, waardoor de efficiëntie toeneemt en de kosten dalen. Machine-eigenaren profiteren ook van de gedetailleerde informatie, zoals de mogelijkheid om direct te zien hoeveel brandstof er in een bepaald veld is verbruikt.

  Ook het service en onderhoudsbeheer wordt gestroomlijnd: Eventuele foutmeldingen kunnen direct online worden opgevolgd door het serviceteam van Vervaet, vanuit Biervliet. Waarschuwingen over eventuele fouten of problemen worden op het MyVervaet-portaal gesignaleerd. Dit is zichtbaar voor de klant, dealer en fabrikant. Eveneens is het mogelijk om software-updates draadloos te installeren, waardoor stilstand van machines wordt beperkt. De precisielandbouwelementen van de Vervaet Connect bieden telers aanzienlijke
  voordelen bij het maximaliseren van de opbrengst. Dankzij de compatibiliteit van het systeem met andere platforms kunnen de gegevens met name nuttig zijn wanneer andere geavanceerde landbouwtechnieken al worden toegepast. Het groeiende aantal exportlanden waar de Vervaet machines verkocht worden zijn zo geen belemmering in het bieden van optimale klantondersteuning en service.

Voor de Vervaet Hydro Trike en Quad 550 creëert het systeem toepassingskaarten in het MyVervaet portaal, waarop de uitgereden hoeveelheid drijfmest op elk veld wordt weergegeven. Hierdoor kunnen de bemestingen worden geoptimaliseerd en kan ook zeer nauwkeurig worden geregistreerd wat waar is uitgereden eventueel aangevuld met via NIR- sensor verkregen NPK-data.

Hoewel het in kaart brengen van de opbrengst een vaker voorkomend fenomeen is in gewassen, was dit over het algemeen niet mogelijk voor wortelgewassen. Opbrengstmeting is op Vervaet bietenrooiers inmiddels getest en wordt door de gebruikers zeer gewaardeerd. De optionele geïntegreerde functie presenteert de opbrengstkaarten automatisch in MyVervaet. Dit kan worden overgedragen aan de klant, samen met de totale geoogste tonnage en andere belangrijke informatie.

"Wij zijn van mening dat het Vervaet Connect systeem voordelen biedt voor alle betrokken partijen, van de loonwerker tot de teler", zegt Daan van de Velde, marketing manager bij Frans Vervaet BV. "Boeren kunnen gegevens uit het Vervaet Connect systeem gebruiken om hun opbrengsten te optimaliseren en hun kosten te verlagen, en er wordt ook tijd bespaard tijdens onderhouds- en diagnosewerkzaamheden. Onze belangrijkste doelstelling is en blijft het bieden van de best mogelijke ondersteuning aan onze sector, en dit wordt bereikt wanneer iedereen samenwerkt - wij vinden dat je niet bang moet zijn voor samenwerking. Daarom kan de informatie die wordt gegenereerd door Vervaet Connect worden gedeeld met andere systemen om het grootste potentieel voor de eindgebruiker te realiseren en de ontwikkeling en vooruitgang van onze sector te verbeteren."

"Het komt allemaal de efficiëntie ten goede," zegt Jonathan Hoekman. "Er is een echt voordeel vanuit het oogpunt van service, met de mogelijkheid om mogelijke problemen te diagnosticeren of klanten op afstand te helpen met het instellen van machines. De mogelijkheid om zaken als software-updates draadloos uit te voeren, betekent ook dat ons serviceteam mogelijk minder tijd kwijt is aan reizen, wat de klant in de praktijk geld zal besparen. Een ander voordeel is dat het systeem volledig op maat gemaakt is voor onze machines, dus het is afgestemd op de specifieke vereisten van de oogstmachines en de mengmestverspreiders en we konden specificeren hoe we de gegevens wilden bekijken."