Vervaet is full-liner in zelfrijders voor mestverwerking!

Vervaet is full-liner in zelfrijders voor mestverwerking!

8 februari 2021

De Europese markt voor drijfmestaanwending professionaliseert in een sneller tempo dan voorheen en drijfmestaanwending wordt steeds vaker uitgevoerd met zelfrijdende mesttanks. Zowel door boeren als door loonwerkers, met elk een eigen kijk op mestverwerking en een eigen voorkeur voor voertuigconcepten en rijstrategieën in verschillende gewassen. Bovendien versnelt wet- en regelgeving in sommige landen de opkomst van mestinjectie en mede daardoor de interesse in zelfrijders.

Vervaet, de standaard in zelfrijders sinds 1990, is uitgegroeid tot marktleider in Europa. Om dit in de toekomst te kunnen handhaven vonden we het noodzakelijk om een extra machine te ontwerpen: Een machine met hoogstaande specificaties die aan ieders wens kan voldoen!
Na een ruim jaar noeste arbeid kunnen we u de machine tonen die een perfecte aanvulling is op de bestaande Vervaet Trike en Trike XL:
De Vervaet Quad 550 !
Onze nieuwe Quad is ontwikkeld volgens het beproefde “Vervaet DNA”: Hoog kwaliteitsniveau, onderhoudsvriendelijk, moderne techniek, supercomfort voor de chauffeur en ook nog mooi om te zien! Al deze punten zullen bijdragen aan een ongeëvenaarde restwaarde, welke onze Trike ook reeds jaren heeft bewezen.

We willen onze slogan in ons logo “experiencing quality” graag hoog houden.

We hebben bij Vervaet het beste van de huidige techniek voor drijfmestaanwending verbeterd en samengebracht in deze nieuwe zelfrijder. Met een motor van 550 PK , 2650 Nm koppel en een traploze rijaandrijving met een enorm koppel tot 280.000 Newton mag de nieuwe Vervaet Quad zich tot de sterkste zelfrijders rekenen.
Dankzij een ruime bandenkeuze is de Vervaet Quad geschikt voor elk gewas en voor elke toepassing.

Natuurlijk met Vervaet DNA

De Vervaet Quad mag dan nieuw zijn, hij is doorspekt met Vervaet DNA: innovatieve betrouwbare techniek, die niet onnodig gecompliceerd is en door iedere monteur eenvoudig en kostenefficiënt onderhouden kan worden. In de cabine vindt je een zeer overzichtelijk interieur. De arm-console is modern en heeft een ergonomisch vorm. De bediening is intuïtief en voor iedere chauffeur snel te doorgronden.

Sterk maar niet te zwaar.

Dat is steeds onze uitdaging. De Quad heeft een vernuft wespentaille frame dat ruimte bied voor alle mogelijke bandenmaten zonder daarbij de breedte van 3 meter te overschrijden. Volgens onze berekeningen ligt het gewicht in de buurt van de 20 ton, wat in deze klasse een goede prestatie genoemd mag worden.
Wendbaarheid is enorm belangrijk voor een handige zelfrijder. De OMSI assen kunnen met de meeste banden keuzes hun volledige stuuruitslag benutten, waarbij de draaicirkel beperkt blijft tot 8,30 meter inwendig. Ook weer een keurige waarde.

Doordachte aandrijving van Vervaet en Volvo

Samen met onze nieuwe motorenleverancier Volvo Penta hebben we een koelconcept ontwikkeld met een capaciteit die berekend is op buitentemperaturen van meer dan 45°C en een volle belasting van motor en aandrijflijn. De Vervaet Quad heeft z’n radiateur aan de voorzijde en die is daardoor ongevoelig voor stof, gewasresten en andere vervuiling. Een andere reden om voor de Volvo Penta 13 liter zescilinder motor met 550 pk te kiezen, is dat deze motor een ongeëvenaard koppel van 2.650 Nm bij 1.200 motortoeren biedt. Hierdoor is rijden met een laag toerental vanzelfsprekend en is het brandstofverbruik, net als bekend van de Volvo trucks, zeer laag. Eén van de belangrijkste redenen voor ons om voor Volvo te kiezen, is dat de motor wereldwijd voldoet aan de strengste emissie normen en overal ter wereld een servicenetwerk bestaat. Samen met Volvo hebben we ook qua aandrijving het beste van de huidige techniek verbeterd!

Over servicevriendelijkheid gesproken: dat geldt in het bijzonder ook voor de nieuwe, in eigen huis ontwikkelde, transmissie. Met deze transmissie, voorzien van twee verdeelaandrijvingen, heeft Vervaet een aandrijving ontwikkeld waarmee geen frictie bestaat tussen de voor- en achteras. De Vervaet Quad is altijd vierwiel aangedreven! In deze verdeelaandrijvingen zitten koppelingen waardoor je vermogen snel bij en af kunnen schakelen. Vier 280cc motoren die, indien nodig, kostengunstig en snel vervangen kunnen worden. Hiermee levert de aandrijflijn reeds vanuit stilstand een enorm koppel wat aanhoudt in het hele snelheidstraject waarin wordt gewerkt. Ook kunnen de assen links/rechts en voor/achter sperren. Hierdoor zal de machine zich, indien nodig, ook door de moeilijkste en natste plekken worstelen.

Een mestsysteem voor iedereen

Achter de radiateur, ook typisch Vervaet, is ruimte voor het mestsysteem met naar keuze een 9.000 l/min Vogelsang of Börger pomp, of het Super-Load alternatief met 10” leidingwerk en een 12.000 l/min pomp (met Borger pomp zelfs 13.500 l/min!). Na de pomp volgt de Vervaet cycloonsnijinrichting of, als optie, voor de pomp een Vogelsang snijkast met turbovuller.

Met een goede zuigarm valt of staat het snel en effectief vullen van de tank van de Quad. Dankzij een slimme en duurzame draaikransconstructie zijn we erin geslaagd om alle mogelijke laadsystemen te verenigen in slechts één type zuigarm! Een zuigarm die tijdens wegtransport bovendien geen zicht opzij wegneemt en RDW en TÜV-goedgekeurd is. Hiermee lopen we voorop wat betreft wetgeving, registratie en kentekenen in heel Europa en bent u als gebruiker ervan verzekerd dat u en uw medewerkers veilig onderweg zijn.

De beste in elk (rij)gewas

Een breed scala aan bandenmaten waaronder 900/60 R38, 900/60 R42, 1000/55 R32, 1050/50 R32, 1250/50 R32 en de nieuwste Mitas 1000/65 R32 alsook dubbele montage 480/80R42, het kan en past allemaal! En met nagenoeg alle bandenmaten blijft de Quad binnen de 3,0 m transportbreedte.

Een optimale en comfortabele werkomgeving

Een professionele zelfrijdende mestverwerker is niets zonder een professionele chauffeur die, als het moet, comfortabel lange dagen kan maken zonder al te vermoeid te raken. Daarom is de nieuwe Quad dan ook voorzien van de modernste en luchtgeveerde cabine. De bediening van de gehele machine is binnen handbereik door middel van een nieuwe rijhendel (of een optioneel voetpedaal) en de nieuwe touchscreen-terminal.

En nog een laatste kenmerk van het Vervaet DNA: Kijk tijdens het bemesten maar eens over je schouder om te zien hoe (uniek) goed het (over)zicht op de bemester is door de schuin weglopende tank!

Design

Een grote zelfrijder is meestal een visitekaartje voor de eigenaar van de machine. Daarom hebben we wederom gekozen voor Steketee design. Arjan Steketee is erin geslaagd om weer een prachtig ontwerp te tekenen wat perfect past in de familie stijl.
Een krachtig, snel en vloeiende lijnenspel is het resultaat.

Uiteraard mag het mooie ontwerp niet in de weg staan voor het periodieke onderhoud. Nauwlettend hebben onze engineers meegekeken om erop toe te zien dat de toegankelijkheid voor onderhoud en reparatie goed is.

 

De nieuwe Vervaet Quad: Een professionele zelfrijder die zich thuis voelt bij iedere gebruiker en op elk perceel, waar ook ter wereld!