Kraakman neemt Vervaet Stehouwer over

Kraakman neemt Vervaet Stehouwer over

28 september 2020

Kraakman bv neemt alle activiteiten van collega John Deere dealers Vervaet en Stehouwer over. Met de overname groeit het aantal vestigingen van Kraakman van 11 naar 16. Het personeel van Vervaet en Stehouwer wordt ook overgenomen. Voor klanten van de John Deere dealers veranderd bijna niets, behalve de nieuwe naam; Kraakman. 

De overname past, net als alle voorgaande overnames binnen het John Deere dealernetwerk, in de strategie ‘Dealer of Tomorrow’. De John Deere dealers in Nederland hebben vanuit de fabrikant opdracht gekregen verder op te schalen. De opdracht maakt onderdeel uit van ‘Dealer of Tomorrow’. Die strategie is een paar jaar geleden ontworpen om het Europese dealernetwerk te versterken en te zorgen voor, zoals John Deere het zelf noemt, stabiliteit op lange termijn voor zowel dealers als klanten van John Deere.

Naast de groei die John Deere ambieert, zegt ook Kraakman dat de overname van Vervaet en Stehouwer past bij de groeiambities. Met de samenvoeging van de bedrijven ontstaat namelijk een dealerbedrijf dat het volledige productportfolio van John Deere aanbiedt; landbouw, turf en golf.