Hoe het begon...

Frans en Richard Vervaet, opgegroeid tussen machines in een loonwerkersgezin, startten in 1957 een klein bedrijfje op, waarin ze zich specialiseerden in het repareren en onderhouden van alles waarin een motortje zat.
Al gauw verkregen ze enkele dealerschappen, waardoor het schuurtje van Vader snel te klein werd.
Al in 1960 werd een nieuw pand gebouwd aan de Braakmanlaan 40 te Biervliet.

Door de jaren heen werden verschillende Auto-en schadeherstel bedrijven c.q. dealerschappen overgenomen door de Gebroeders Vervaet.

In 1974 ontwikkelden Frans en Richard, Chef werkplaats Tonnie Vervaet, samen met Walter en Marcel Vervaet van het Loonbedrijf, een 1-fase BietenBunkerrooier: Volgens de Familie Vervaet HET systeem van de toekomst. Dit was een hele revolutie in die tijd! De machine was duurder, groter en zwaarder dan andere systemen.

Maar door het éénmans principe, toch de meest efficiente keuze.Beetje bij beetje groeide het aantal geproduceerde machines per jaar. In 1987 beslisten Frans en Richard om de verschillende bedrijven onderling te verdelen i.v.m. de komst van de 2e generatie.
Zo ging Frans verder met de vestiging in Biervliet, die toen omvatte:

1) Mazda autobedrijf
2) John Deere Landbouwmechanisatie
3) Productie van Bietenrooiers (toen 7 per jaar)

Een nieuwe generatie..

Die tweede Generatie,Edwin en Robin Vervaet, kwamen beiden in het bedrijf in 1989.
Frans zag het wel zitten met de jongens, die samen met vertegenwoordiger en leeftijdgenoot Dany Dieleman, in 1990 een zelfrijdend voertuig t.b.v. mestinjectie, bedachten en ontwierpen.

Deze machine werd Vervaet Hydro Trike gedoopt, en is nu al on-onderbroken sinds 1993 marktleider op de Nederlandse markt.
Om al deze toekomstplannen ruimte te geven werd aan de rand van Biervliet een nieuw pand gebouwd van 2700 m2

Rond dezelfde tijd werd het voor andere fabrikanten en bietentelers duidelijk dat Vervaet 15 jaar geleden gelijk had met de bunkerrooier.
Steeds meer "concullega's" begonnen met eenzelfde concept.
Echter de voorsprong was reeds groots, waardoor de marktleidende positie van Vervaet nooit in gevaar kwam. Het bracht zelfs de productie in een stroomversnelling.
De produktie kwam in 1992 al op 15 Hydro Trike's en 15 Bietenrooiers

Om de productie op een constant peil te houden, werd er gezocht naar buitenlandse markten.
Deze werden gevonden in Engeland, België, Frankrijk, Zweden en Denemarken.

Door deze actie groeide het productie aantal verder tot 30 Bietenrooiers en 25 Hydro-Trikes per jaar. Om die groei te behuizen werd weer bijgebouwd
(1800 m2 in 1996 en nogmaals 5500 m2 in 2000).

Ook de Landbouw mechanisatie kende de nodige expansie. In 1997 werd een bedrijfspand gekocht, aan de overkant van de weg t.o.v. de Fabriek (Hoofdplaatseweg 1b), met een royaal terrein van 2 hectare. Dit leek de broers Vervaet een ideale locatie om de uit zijn jas gegroeide LMB een nieuw huis te geven.

Vanaf 2000 is tevens de Tuin en Park afdeling toegevoegd. Deze afdeling  is gespecialiseerd in tuin en parkmachines voor zowel particulier als ook professioneel gebruik.

Eerste Hydro Trike
Foto fabriek 1992
 
Fabriek anno 2000 (10.000m2)
LMB tijdens show Dec.2000

Fabriek anno 2012

Tegenwoordig beslaat het fabrieksterrein 50.000m2 waarvan 13.500m2 bebouwd en werken er ongeveer 100 mensen in de Vervaet Groep. Tussen Februari en September rollen hier de 617, 625 en 925 bietenrooiers van de band. Tussen Augustus en Februari spreken we dan van de Hydro Trikes die gemaakt worden. Vervaet is met de tijd meegegaan. Topkwaliteit produceren is een kenmerk van Frans Vervaet B.V. De machines zijn het resultaat van enorme investeringen in onderzoek en ontwikkeling.

Revisie

Naast de fabriek heeft Vervaet een zeer uitgebreide revisieafdeling. Machines die zijn ingeruild krijgen hier een zeer uitgebreide revisiebeurt. Alles tot het laatste onderdeeltje wordt van de machines gedemonteerd. Daar waar nodig worden ook modificaties aangebracht. Nadat de machine dan opnieuw is gespoten en bestickerd is de machine weer in topstaat.

Afbeeldingen

Fabriek anno 2013 (50.000 m2)

Fabriek anno 2013 (50.000 m2)