This is an example of caption with a link

Vervaet Beet Eater 925 is de gigant onder de bietenrooiers. En dat niet alleen vanwege zijn grootte, maar ook vanwege zijn techniek. 9 rijen tegelijk rooien is vraag 1, maar hoe je reiniging hierop aanpassen? Wat doe je met je bodemdruk? Hoe kan je met zo’n machine nog op de weg rijden? Alle antwoorden hierop zijn verwerkt in de Beet Eater 925. 9 rijen rooien met een bunker van 25 ton.

Waarom kiezen voor de Beet Eater 925?

Maximale capaciteit
Minimale onderhouds kosten
Volledige werkbreedte egaal aangereden
Grote banden voor minimale bodemdruk
Hydraulisch verstelbare rij-afstand 45-50 cm
Wendbaar
Niet te breed op de weg (max 3,50 m)

 

Informatie

  • Ontbladeraar
  • Rooiunit
  • Reiniging
  • Bunker
  • Aandrijving
  • Wielen/Besporing

Combi 2 ontbladeraar: voor alle denkbare omstandigheden!

De Combi-ontbladeraar van de Beet Eater biedt u de mogelijkheid om zowel het blad opzij te verspreiden,als integraal tussen de bieten te deponeren. Het laatste kan wenselijk zijn voor het doorsteken of rijdend lossen. Ook hydraulische verstelling voor rijafstand 45 of 50 is mogelijk.(optie)

3x3 is 9..

De rooier is opklapbaar in 3 delen (3 x 3 rijen )Iedere sectie heeft zijn eigen diepteregeling.
De beide zij-secties zijn ook voorzien van een automatische sluitrijcorrectie, welke het mogelijk maakt om 15 cm heen en weer te schuiven ,bovenop de 8 cm die ieder rooielement zowiezo kan bewegen.Slordig gezaaide bieten op 6 of 12 rijen veroorzaken dus geen probleem.

Interessant is dat de rooibalk door de dubbele diepteregeling iets kan doorknikken ,wat noodzakelijk is bij 4,5 meter werkbreedte op ongelijk land. Te (on)diep rooien van de middelste elementen wordt zo voorkomen.

Wanneer we 9-rijen gaan rooien ,met dezelfde rijsnelheid als met de 6-rijers gebruikelijk is,dan moet er extra gereinigd worden. Ook daar is aan gedacht.Na de 3 rooizonnen , volgen er nog 5 grote reinigings zonnen naar achter toe. ( eventueel , in combinatie met 10 axiaalrollen) De reinigings rekken naast de zonnen zijn gemonteerd in Silentblocs ,en vanuit de cabine in hoogte verstelbaar. Dit draagt bij tot een groter comfort en minder trillingen 

De opvoerband is verbreed naar 90 cm , en heeft diepere meenemers voor meer inhoud.

De bunkerinhoud is ca. 25 ton. Door de losklep niet boven ,maar achter de voorwielen te monteren,is het zwaartepunt van de bunker maar liefst met 30 cm verlaagd ,wat de stabiliteit (zeker in heuvelachtig gebied) zeer ten goede komt.

De losklep zelf is 1,7 meter breed en kan de hele bunker lossen in ruim 30 seconden.

Alle voorwielen zijn gemonteerd aan grote cylinders ,welke het gewicht exact over de voorwielen gelijk verdelen ,en tevens de wielen bodemvolgend maken.

Het is zelfs mogelijk om de machine met deze installatie enigzins vlak te stellen , wanneer men in de heuvels rijdt.

Uiteraard zijn alle 6 wielen aangedreven en gestuurd , waardoor de machine zeer wendbaar is,ondanks zijn afmetingen. De inwendige draaicirkel bedraagt slechts 7,8 meter! De maat van de banden is 800-70 x 38 op de 1e en 2e as, en 800-65 x 32 op de 3e as.

Doordat er 4,5 meter werkbreedte is ,kan er ook 4,5 meter benut worden om te berijden. Dit hebben we bereikt door de voor wielen elk 50 cm. hydraulisch uit te schuiven. Hierdoor kan de Beet Eater 1 wiel per spoor rijden,en het land echt egaal aandrukken,zonder overlappingen.
Overigens kan de Beet Eater ook met ingeschoven as rooien en sturen,voor degenen die verder van de bieten vandaan willen rijden.

Door het bredere spoor is tevens een nog betere stabiliteit bereikt.