This is an example of caption with a link

Topkwaliteit produceren is een kenmerk van Vervaet. Nergens is dit duidelijker zichtbaar dan aan de Vervaet Beet Eater 625 bietenrooiers. Deze machines zijn het resultaat van meer dan 30 jaar ervaring en een enorme investering in onderzoek en ontwikkeling.

Wij produceren en ontwikkelen machines die uw oogstervaring naar een hoger niveau brengen.

Met zoons Edwin en Robin Vervaet nu aan het hoofd van de onderneming, is de Vervaet Beet Eater 625 vertegenwoordigd in vele landen en vaak gekozen als de beste bietenrooier. We streven ernaar om u excellente kwaliteit machines te bieden en om onze samenwerking met u tot een succes te brengen.

Waarom kiezen voor de Beet Eater 625?

Maximale capaciteit

Sommige gebruikers willen graag een grote bunker om de capaciteit te vergroten. Met de Beet Eater 625 kunt u maar liefst 1500 meter rooien voordat de bunker vol is (bij 50 ton per ha.) U kunt dan kiezen of u zelf de bieten naar de hoop brengt, of u werkt met afvoerwagens.

Excellente reiniging

Ontwikkeld voor de meest zware en ontoegankelijke grondsoorten, is de Vervaet Beet Eater 625 voorzien van de meest uitgebreide reinigingstechnologie in zijn klasse en kan hij met een veel hogere rijsnelheid toch zeer schoon rooien. Tarra niveau is door de jarenlange doorontwikkeling teruggebracht tot het minimum.

Volledige werkbreedte egaal aangereden

De bodemdruk is door de 6 lagedrukbanden evengoed beperkt. Indien nodig kan de machine met een lage bandenspanning rijden, waardoor de structuur van de kostbare bodem niet wordt beschadigd..

Informatie

  • Ontbladeraar
  • Rooi Unit
  • Reiniging
  • Wielen / Besturing
  • Cabine

Combi 2 ontbladeraar: voor alle denkbare omstandigheden!

De Combi 2 ontbladeraar van Vervaet Beet Eater 625 is meteen al iets speciaals en zal u bij geen enkele andere bietenrooier vinden.
U kunt op 2 manieren ontbladeren:
Integraal – hierbij wordt de vijzelafvoer afgesloten en het blad fijn verpulverd. Door de v-vormige kappen wordt het blad tussen de rijen bieten gelegd. In deze stand wordt het blad gelijkmatig verdeeld over het gehele perceel. Naast rijdende voertuigen worden niet besmeurd met bladresten. Zodra de integraal functie wordt gekozen, gaat het toerental automatisch een gekozen percentage omhoog. Dit is in te stellen in de computer. Conventioneel met vijzel en bladspreider – blad wordt door de vijzel naar de rechterzijde op een bladspreider geduwd. Deze grote schotel zorgt voor een perfecte verspreiding van het blad over het veld. Het toerental van de bladspreider is instelbaar. De bladspreider is opklapbaar vanuit de cabine.

Integrale ontbladeraar: perfect ontbladeren tegen geringe kosten!

Met de integrale ontbladeraar wordt het blad gelijkmatig verdeeld over het gehele perceel. Het is fijner van structuur en wordt sneller door de bodem opgenomen. Meerijdende tractoren worden niet besmeurd met bietenblad. Verder is de integrale ontbladeraar licht van gewicht, compact van afmeting, en goedkoper in aanschaf en onderhoud. Zeker in combinatie met de aangedreven wielrooier is deze ontbladeraar aan te bevelen. /

 

Rooischaren: onafhankelijk roterend

De rooiunit wordt al jaren geleverd met onafhankelijk roterende scharen. Deze hebben de unieke eigenschap dat ze elk afzonderlijk een ronddraaiende beweging maken in de grond. Hierbij maakt altijd een van de twee scharen een lichtende beweging. Hierdoor wordt de biet uit de grond “gewiegd’’, in tegenstelling tot wip- of schuifscharen.

Bij 700 t/min betekent dit 23 lichtende bewegingen per seconde. De aandrijving van de scharen in traploos vanuit de cabine te regelen. De scharenunit is rijvolgende, waardoor de biet zich altijd in het midden van het rooielement bevindt. Door de jaren heen is het systeem zover geperfectioneerd, dat het absoluut minder onderhoud vraagt dan welk ander scharensysteem dan ook.

Met de scharenrooier kunt u de bieten ondieper rooien, zonder dat er puntbreuk ontstaat. Tevens heeft dit systeem nooit verstoppingen en/of last van onkruid.

 

Rooiwielen: voor puntige gewassen

Reeds vele jaren bestaat er naast het rooien met scharen nog een andere techniek: het rooien met wielen, welke in een V-vorm staan opgesteld.

In sommige omstandigheden kunnen deze rooiwielen beter werk leveren dan de welkbekende rooischaren. Denk daarbij vooral aan wortelgewassen die een langere punt hebben dan bieten, zoals cichorei.

Op het nauwste punt trekt de rooiunit het gewas recht uit de grond zonder dat de wortel afbreekt. De rooiwielen zijn rijzoekend zodat het gewas altijd in het midden wordt gerooid. De snelheid van de rooiwielen gaat evenredig mee met de rijsnelheid om zodoende altijd dezelfde rooibeweging te krijgen. Dit zorgt ervoor dat met een hogere rijsnelheid kan worden gerooid t.o.v. rooischaren.

 

Bij de Vervaet Beet Eater 625 begint de reiniging direct na de rooiunit. Dit komt doordat de grote zonnen meer dan de helft van de opgerooide grond direct terug uitzeven. Hierdoor wordt de grond niet aan de biet gesmeerd. Andere systemen verzamelen de grond in het midden van de machine alvorens de reiniging begint.

De 8-zonnige reiniging zorgt voor een zeer lange reinigingsweg, die volledig naar wens intensief reinigend en/of juist bietvriendelijk kan worden ingesteld.

 

Als optie kan ook voor een axiaal-rollenbed worden gekozen, i.p.v. de 8e zon.

Wanneer in extreem zware grond wordt gerooid kunnen soms “kleiballen” gevormd worden. Deze worden eenvoudig verwijderd door de axiaalrollen, zonder daarbij de bieten te beschadigen. Ook andere zaken zoals graspollen of andere onkruiden

worden doeltreffend verwijderd.

 

 

De Vervaet Beet Eater 625 is voorzien van 6-wielbesturing. De hoofdbesturing werkt op de achterwielen. De meesturende voorwielen dragen hier eveneens aan bij. Dit zorgt ervoor dat de Vervaet Beet Eater 625 uitermate wendbaar is met een zeer korte inwendige draaicirkel van 8,5 meter.

De achterwielen lopen tussen de voorwielen. Daardoor wordt het land egaal aangedrukt over de gehele breedte en blijft het mooi vlak. Als de stuurautomaat is ingeschakeld, worden de voorwielen door het rooielement bestuurd en de achterwielen door de taster op de ontbladeraar. Zo blijft de machine altijd recht op de te rooien rijen.

 

Neemt u eens plaats in de luxe cabine. Wat direct opvalt, is de ruimte en vooral het overzicht op de machine. Met uw rug tegen de leuning heeft u perfect zicht op het kop- en rooiwerk, terwijl, als achterom kijkt, het zicht op de gerooide bieten in de bunker optimaal is. Ook de losklep is goed zichtbaar dankzij een uitsparing in de bunker.

Kijken we naar het dashboard, welke geïntegreerd is in de armleuning, dan zit alles op de juiste plaats. Veelgebruikte functies zitten op de multifunctionele rijhendel of liggen direct binnen handbereik. De armleuning zelf is verstelbaar in hoogte en in lengte.

Video

Bietenrooier 625 video

Bietenrooier 625 video