This is an example of caption with a link

Vervaet Beet Eater 617 is gegarandeerd de meest economische machine op de markt. Het concept is jarenlang beproefd en verbeterd, waarbij geen enkele detail is overgeslagen. Nog steeds is de machine eenvoudiger dan zijn concurrenten, terwijl het comfort en de capaciteit op het hoogste niveau zit van deze klasse.
De bunkerinhoud van 17 ton is groot genoeg voor de meeste omstandigheden, en komt overeen met het formaat kiepwagens die het meest worden verkocht. De vierwielbesturing zorgt voor een goede wendbaarheid. We durven met zekerheid te stellen dat deze machine een lagere kostprijs heeft dan welk merk of type andere bunkerrooier dan ook.

Waarom kiezen voor de Beet Eater 617?

Eenvoudig

Vervaet staat alom bekend om haar eenvoudige maar toch technisch hoogstaande bouw. Wij proberen niet teveel voorop te lopen maar het beste van verschillende partijen te nemen en zodoende tot een excellente machine te komen. Vervaet hanteert het principe: ‘alles wat er op zit kan ook kapot gaan’, zonder concessies te doen aan de hoge eisen die de markt stelt.

Doordacht

De Beet Eater 617 is feitelijk de opvolger van de sinds 1994 geproduceerde 17-T machine. De 17-T machine was weer een doorontwikkeling op de 12-T machine die al sinds de jaren 80 op de markt was. Hierdoor wordt er al tientallen jaren gebouwd en doorontwikkeld aan dezelfde machine. Niet steeds een nieuw model of principe, maar steeds het huidige model verbeteren. Dit resulteert in een bijna perfecte machine zonder kinderziektes e.d.

Duurzaam

De economische duurzaamheid van de Beet Eater 617 vertaalt zich in de lage onderhoudskosten en de meer dan bovengemiddelde restwaarde.

Informatie

  • Ontbladeraar
  • Rooiunit
  • Reiniging
  • Cabine
  • Motor & Aandrijving
  • Specificaties

Combi 2 ontbladeraar: voor alle denkbare omstandigheden!

De Combi 2 ontbladeraar van Vervaet Beet Eater 617 is meteen al iets speciaals en zal u bij geen enkele andere bietenrooier vinden. U kunt op 2 manieren ontbladeren: Integraal - hierbij wordt de vijzelafvoer afgesloten en het blad fijn verpulverd. Door de v-vormige kappen wordt het blad tussen de rijen bieten gelegd. In deze stand wordt het blad gelijkmatig verdeeld over het gehele perceel. Naast rijdende voertuigen worden niet besmeurd met bladresten. Zodra de integraal functie wordt gekozen, gaat het toerental automatisch een gekozen percentage omhoog. Dit is in te stellen in de computer. Conventioneel met vijzel en bladspreider - blad wordt door de vijzel naar de rechterzijde op een bladspreider geduwd. Deze grote schotel zorgt voor een perfecte verspreiding van het blad over het veld. Het toerental van de bladspreider is instelbaar. De bladspreider is opklapbaar vanuit de cabine.

Integrale ontbladeraar: perfect ontbladeren tegen geringe kosten!

Met de integrale ontbladeraar wordt het blad gelijkmatig verdeeld over het gehele perceel. Het is fijner van structuur en wordt sneller door de bodem opgenomen. Meerijdende tractoren worden niet besmeurd met bietenblad. Verder is de integrale ontbladeraar licht van gewicht, compact van afmeting, en goedkoper in aanschaf en onderhoud. Zeker in combinatie met de aangedreven wielrooier is deze ontbladeraar aan te bevelen.

Rooischaren: onafhankelijk roterend

De rooiunit wordt al jaren geleverd met onafhankelijk roterende scharen. Deze hebben de unieke eigenschap dat ze elk afzonderlijk een ronddraaiende beweging maken in de grond. Hierbij maakt altijd een van de twee scharen een lichtende beweging. Hierdoor wordt de biet uit de grond "gewiegd'', in tegenstelling tot wip- of schuifscharen. Bij 700 t/min betekent dit 23 lichtende bewegingen per seconde. De aandrijving van de scharen in traploos vanuit de cabine te regelen. De scharenunit is rijvolgende, waardoor de biet zich altijd in het midden van het rooielement bevindt. Door de jaren heen is het systeem zover geperfectioneerd, dat het absoluut minder onderhoud vraagt dan welk ander scharensysteem dan ook. Met de scharenrooier kunt u de bieten ondieper rooien, zonder dat er puntbreuk ontstaat. Tevens heeft dit systeem nooit verstoppingen en/of last van onkruid.

Bij de Vervaet Beet Eater 617 begint de reiniging direct na de rooiunit. Dit komt doordat de grote zonnen meer dan de helft van de opgerooide grond direct terug uitzeven. Hierdoor wordt de grond niet aan de biet gesmeerd. Andere systemen verzamelen de grond in het midden van de machine alvorens de reiniging begint. De 6-zonnige reiniging zorgt voor een zeer lange reinigingsweg, die volledig naar wens intensief reinigend en/of juist bietvriendelijk kan worden ingesteld.

Als optie kan ook voor een axiaal-rollenbed worden gekozen, i.p.v. de 6e zon. Wanneer in extreem zware grond wordt gerooid kunnen soms “kleiballen” gevormd worden. Deze worden eenvoudig verwijderd door de axiaalrollen, zonder daarbij de bieten te beschadigen. Ook andere zaken zoals graspollen of andere onkruiden worden doeltreffend verwijderd.

Neemt u eens plaats in de luxe cabine. Wat direct opvalt, is de ruimte en vooral het overzicht op de machine. Met uw rug tegen de leuning heeft u perfect zicht op het kop- en rooiwerk, terwijl, als achterom kijkt, het zicht op de gerooide bieten in de bunker optimaal is. Kijken we naar het dashboard, welke geïntegreerd is in de armleuning, dan zit alles op de juiste plaats. Veelgebruikte functies zitten op de multifunctionele rijhendel of liggen direct binnen handbereik. De armleuning zelf is verstelbaar in hoogte en in lengte.

De sterke DAF Paccar MX340 motor blinkt uit door zijn kracht, hoog koppel en laag brandstofverbruik. Hij maakt het mogelijk om samen met de moderne hydraulische componenten een verbruik van rond de 27 liter per hectare te halen.De Beet Eater 617 is uitgerust met de mogelijkheid om in hondegang van bijvoorbeeld de bietenhoop weg te rijden. Dit alles zorgt ervoor dat de Beet Eater 617 zo wendbaar is als u zelf wilt.

Motor DAF Paccar MX340 6 cyl. 12,9 liter Tier III Bunkerinhoud 17 ton, ca. 25 m³
Vermogen 340KW (465PK)
toerental min. 1200 t/min. tot 1400 max. 
Lostijd 35 seconden
Hydrauliek Sauer/Danfoss Loshoogte 2,5 meter tot 4,00 meter
Ontbladeraar Combi-ontbladeraar 0-1200 t/min. Rijsnelheid Land: 15 km/u Weg: 30 km/u
Scalpeurs proportioneel met kopdikteverstelling Banden Voor: 800-70 x 38
Achter: 800-65 x 32
Rooier Onafhankelijk roterende rooischaren met hydraulische aandrijving Tankinhoud 970 liter
Diepteregeling 4-voudig, Proportioneel. Besturing Op alle 4  de wielen - ook op stuurautomaat
Reiniging

6 zonnen of 5 zonnen met axiaalrollen

Draaicirkel 9,7 meter
Veerrekken

Verstelbaar in hoogte vanuit de cabine

Lengte x breedte x hoogte 21,5 x 3,3 x 4 meter

Video

Bietenrooier 617 video

Bekijk hier de video van de 617 beet eater

Afbeeldingen

foto 617 - 1

foto 617-1

foto 617-2

foto 617-2

foto 617-3

foto 617-3

foto 617-4

foto 617-4

foto 617-5

foto 617-5

foto 617-6

foto 617-6

foto 617-7

foto 617-7

foto 617-8

foto 617-8

foto 617-9

foto 617-9